Suiker: de drie voordelen!

Door Luuk Imberg 11 april 2019

De anti-suiker hype duurt alweer een tijdje. Hij heeft het gewonnen van de anti-vet rage. Waar 20 jaar geleden iedereen zich druk maakte om vet, is nu suiker de boeman. De truc om suikervrij door het leven te gaan, lijkt dé oplossing om in korte tijd 20 kg af te vallen. Helaas. Zo werkt het niet. Bovendien is suiker goed voor je, je hebt het nodig en je wordt er niet dik van. LUUK? SERIEUS?? Yep. Echt. Lees nu de 3 belangrijkste redenen waarom.

 

1. Suiker heb je nodig

De meest primaire functie van eten is dat het je lichaam van energie voorziet. Suiker (glucose) is één van de basiselementen van die energiebehoefte. Je hebt het dus nodig om energie te creëren. En je hebt díe energie weer nodig om goed te kunnen functioneren. Suiker zit (in verschillende vormen) in allerlei voedingsmiddelen, zoals melk, fruit, groente en aardappelen. In een koekje zit ook energie (suiker), maar het bevat geen voedingsstoffen. Een koekje moet dus kunnen, maar doe het met mate. Wees niet té strikt want dat is beter vol te houden.

 

2. Van suiker word je blij en alert

Als je laag in je energie zit, helpt suiker om weer scherper te zijn. Om een kortstondige energieboost te ervaren, hebben vooral je hersenen glucose nodig. Wist je dat je hersenen ongelofelijk veel energie verbruiken? Daarnaast hebben je cellen overal in je lichaam glucose nodig als energiebron. Dus je voorraad op peil houden om er een beetje bij te blijven, daar heb je wat aan!

 

3. Je wordt niet dik van suiker

Als je wat kilo’s wilt afvallen, is een suikervrij dieet zo gevonden. Van suikerdetox tot gouden tips tegen je zogenaamde suikerverslaving. Google staat er vol van. En dan heb ik het nog niet eens over het schap met suikervervangers in de supermarkt. Als vitaliteitscoach en bewegingswetenschapper weet ik dat deze diëten niet werken. Doorslaan in trucjes van 10 dagen suikervrij tot alleen maar kwark en broccoli. Het gaat namelijk niet letterlijk om suiker, IT’S NOT WORKING! Wil je echt een gelukkiger en gezonder leven, goed in je vel zitten én wat gewicht verliezen? Dan is dit jouw ‘wonderpil’: ga flexibel om met een voedzaam menu, geniet met mate en zorg voor de juiste handvatten om je haalbare strategie te bepalen.

 

Een simpele tip hoeft nog niet makkelijk te zijn. Hulp nodig bij jouw strategie? Neem contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

laatste blogs

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 3

‘Die 'vent' is er nu niet, maar we kunnen wel werken aan die behoefte. En daar gaat het ...
Read More

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 2

Nogmaals som ik op waarom ik mezelf zielig vind, in al die functies. En dat ik daardoor het ...
Read More

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 1

Als werkende, alleenstaande én fulltime moeder van een puber, voel ik mezelf altijd in ‘functie’: ik ben opvoeder, ...
Read More