Mindfulness is dé oplossing als…

Door Luuk Imberg 25 maart 2019

Wist je dat ik dagelijks behoorlijk wat mindful momentjes heb? Tijdens de afwas bijvoorbeeld. Of als ik douche, m’n handen was, of in de rij sta, of … op het toilet. Kleine momenten voor mezelf.

En wist je dat ik vroeger supergave yogareizen organiseerde waarin mindfulness en innerlijke vrede een centrale rol speelden? Ook al was ik in mijn laatste blog behoorlijk kritisch over deze hype, ik ben dus wel degelijk een mindfulness-fan.

 

De tool tot zelfacceptatie

Hoe leef ik minder op de automatische piloot en kom ik meer in contact met mezelf? Waar vind ik in mijn drukke bestaan – het liefst dagelijks – een moment om tot mezelf te komen? Mindfulness is een handleiding voor gelukkig-zijn-met-jezelf, een tool tot zelfacceptatie. Dit klinkt nu wel heel easy en dat is het ook.

 

Lang leve Google ?

Wil je iets veranderen in je leven? Dan heb je informatie nodig. Je moet eerst weten wat er ‘is’. Lang leve Google hoor maar deze big data krijg je echt alleen van jezelf. Je lichaam geeft je die namelijk. Door aandacht te hebben voor wat er is, door puur en alleen te ervaren wat je denkt en voelt (en dit toe te laten), leer je te accepteren wat er is en wie je bent.

 

Authentiek leren zijn

Vervolgens is het de kunst wat je met jouw data doet. Niet oordelen, niks (willen) veranderen. Alleen voelen, observeren en openstaan voor je eigen onvervalste ik. Authentiek leren zijn en aanvaarden wat je denkt, ook al is dat minder leuk. Waarnemen bij jezelf zonder te oordelen, is een enorm waardevolle en soms lastige les. Als je dit blijft oefenen, leer je steeds beter te jezelf nemen zoals je bent.

 

Werken aan jezelf geeft rust

Aandacht voor jezelf is hartstikke gezond. Met mindfulness werk je enerzijds aan jezelf en anderzijds geeft het je rust. Het is een aandachtstraining om de drukte van alledag los te laten. Hierdoor word je meer gefocust, én je leert jezelf beter kennen. Soms start ik mijn coaching met mindfulness. Ik help je dan om in contact te komen met jezelf. Want dat is het allerbeste startpunt waarvandaan je kan gaan handelen. En dus draagt dat enorm bij aan de rest van het gesprek. Zodat het je écht iets oplevert.

 

Waar helpt Mindfulness jou mee? Laat het me hieronder weten of deel dit bericht met iemand die er baat bij zou hebben. Bedankt!

laatste blogs

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 3

‘Die 'vent' is er nu niet, maar we kunnen wel werken aan die behoefte. En daar gaat het ...
Read More

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 2

Nogmaals som ik op waarom ik mezelf zielig vind, in al die functies. En dat ik daardoor het ...
Read More

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 1

Als werkende, alleenstaande én fulltime moeder van een puber, voel ik mezelf altijd in ‘functie’: ik ben opvoeder, ...
Read More