Jij en ik gaan de wereld verbeteren

Door Luuk Imberg 14 april 2017

Stel je voor dat jij vanuit een volledige staat van rust, energie en vertrouwen glashelder zou weten wat jij écht goed kan, waar jij écht voor staat in het leven, en wat jij het allerliefste zou willen bereiken. En dat je ook zou weten hoe je dat het beste aan zou moeten pakken. Hoe heerlijk zou dat zijn?

Je zou niet alleen meer voor jezelf, maar ook nog eens meer voor de wereld om je heen kunnen betekenen. Bijvoorbeeld door er meer te zijn voor je vrienden, je partner, je kinderen, of door het werk te verkiezen dat naadloos aansluit bij wie je bent. Je zou je gelukkiger voelen.

En wat zou je dan doen?

En stel je dan ook nog eens voor als iedereen dit zou doen…

Hoe onwijs mooi zou dat zijn!

 

Een betere wereld…

Ik geloof dat als iedereen over de hele wereld in zijn kracht zou staan, iedereen zijn of haar unieke talenten de wereld in zou slingeren. Want, als je je unieke toegevoegde waarde weet, daar energie van krijgt, niets je tegenhoudt, en je weet hoe je dat moet doen, waarom zou je dat dan niet doen?

 

… begint bij mijzelf

Ik kom bijvoorbeeld in mijn kracht wanneer ik met andere mensen ben. Dat gaat mij heel makkelijk af. Want in vrijwel iedereen zie ik iets moois. Van buiten en van binnen. Ook in jou.

Het is super gaaf om dat te uiten. Want ik zie meteen dat de ander er energie van krijgt. En daardoor geeft het mij net zoveel energie terug. Het gevolg is dat we allebei meer energie hebben. Een klein stukje meer geluk en verbondenheid. Voelt goed! Uit het niets gecreëerd. Magic.

 

Imagine

Ik kan dromen over dat iedereen over de hele wereld gelukkig is en zich verbonden voelt met elkaar. En dat ik me verbonden voel met iedereen. Klinkt super soft, en is misschien irreëel, maar daar gaat het mij niet om. Daar aan denken geeft mij altijd weer inspiratie en brengt mij in een flow, want het is onderdeel van mijn missie. Het is gewoon mijn droom over de ideale wereld. En ik denk dat ik niet de enige ben.

“You may think that I’m a dreamer, but I’m not the only one”- John Lennon, Imagine

 Daar lever ik als mens én als coach graag mijn steentje in bij.

 

Coaching is mijn steentje

Een betere wereld begint dus bij mijzelf. Gelukkig maar, want daar pluk ik zelf de meeste vruchten van.

Wat doe ik dan als mens, en als coach? Ik zorg zo goed mogelijk voor mijzelf, en leer mijn cliënten dat ook. Symbolisch gezegd door middel van mijn Hoofd, mijn Hart en mijn Handen.

 

Hoofd:         ik integreer mijn kennis op het gebied van coaching, gezondheid en geluk

Hart:             met wat ik voel dat ik voor jou moet doen,

Handen:      zodat ik je praktische handvatten kan geven om te doen wat jij moet doen.

Ha!                 Dit doe ik op een positieve, motiverende manier

 

Aldus mijn H.H.H.Ha! model voor optimaal geluk.

Haha, ok beetje corny, maar toch leuk, vind ik zelf.

Een concretere uitleg van dit model noem ik de Universele Groei Cyclus (andere blog). In de komende blogs zal ik hier verder op in gaan.

 

Mondiale persoonlijke groei

Ik hoop mijn steentje aan de wereld steeds groter te kunnen maken. Dat mag wel een rots worden, een berg! Dat kan ik alleen in samenwerking met anderen. Anderen die soortgelijke dromen hebben over een mondiale persoonlijke groei. En hun eigen ideeën daarover hebben. Met wie ik hierover kan sparren.

Misschien wel met jou? Want jij hebt jouw unieke aanvulling hier op:

 

“… neither the whole of truth nor the whole of good is revealed to any single observer,

although each observer gains a partial superiority of insight

from the peculiar position in which he stands.” – William James

 

dus… Stel je voor dat jij vanuit een zelf gecreëerde staat van rust, energie en vertrouwen glashelder zou weten wat jij écht goed kan, waar jij écht voor staat in het leven, en wat jij het allerliefste zou willen bereiken.

Wat zou JIJ dan doen?

Heb jij het hoofd, het hart, de handen en vooral de BALLEN om dat hieronder te laten weten? Doe het nu, het kost je maar 1 minuut, en mij maak je er sowieso blij mee. Wie weet gaan we in de toekomst hier samen aan werken, hoe cool zou dat zijn? Let’s go!

 

Luuk Imberg is lifecoach en vitaliteitscoach. Hij helpt mensen dichter bij zichzelf te komen, weg van de stress. Om betere keuzes te kunnen maken, en meer rust en zelfvertrouwen te ervaren. Zodat ze hun leven kunnen leven zoals zij dat willen. Wil je op de hoogte blijven van de inzichten en tips die hij geeft met betrekking tot een optimaal gezond en gelukkig leven? Laat dan hier je gegevens achter.

laatste blogs

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 3

‘Die 'vent' is er nu niet, maar we kunnen wel werken aan die behoefte. En daar gaat het ...
Read More

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 2

Nogmaals som ik op waarom ik mezelf zielig vind, in al die functies. En dat ik daardoor het ...
Read More

Tatum Dagelet’s ABC van Geluk – deel 1

Als werkende, alleenstaande én fulltime moeder van een puber, voel ik mezelf altijd in ‘functie’: ik ben opvoeder, ...
Read More